Bazen aynı tek grafikte farklı gösterim grafikler isteyebilirsiniz. Bu işlem için Excelde Birleşik Grafik türünü kullanırız. Bu makalede nasıl Birleşik Grafik oluşturacağımızdan bahsedeceğim.
İleri Excel
Excel PivotTable Analizi Sekmesi
PivotTable ile ilgili seri makale yazmak istedim. Her konuya da değinmeye çalışacağım. Ama PivotTable oluştuğunda iki yeni sekme belirmektedir. Bunlardan biri de PivotTable Analizi Sekmesi. Bu makalede bu sekmedeki butonların ne işe yaradığını anlatmaya çalışacağım.
Özet Tablo PivotTable Gruplama İşlemleri
Özet Tabloda Satır ve Sütunlarda Gruplama yapılabileceğini biliyor musunuz! PivotTable Gruplama İşlemi ile gereğin fazla verileri kendi arasında kategori edebilirsiniz. Bu makalede verileri nasıl gruplandıracağımızı göreceğiz. Gruplandırma metinsel, sayısal ve tarihsel olarak 3 ayrı başlıkta inceleyeceğiz. Gruplandırma da yaşanan problemlere de deyinip örneklerle daha iyi anlaşılabilmesini sağlamaya çalışacağım.
Özet Tabloda Verilerin Yüzdesel Gösterimi
Özet Tablolarda verileri sayısal verilerin toplamlarını görürsünüz. Bu bölümde ise Verileri sayısal değil Yüzdesel Gösterimi nasıl yapacağımızı anlatacağız.
Önceki makalemizde Özet Tablo’nın Temel Mantığını anlatan Özet Tablo Nedir? yazımızı okuyabilirsiniz. Verilerimiz aşağıdaki şekildedir. Aşağıda aynı verilerle siz de deneyin.
Veri Doğrulamada Tarih İşlemleri
Veri doğrulama serisinde tarih formülleri ile ilgili bir örnek vermek istiyorum. Excelde kullanıcılara istediğiniz tarih aralığında bir değer girmesini sağlayabilirsiniz. Yada geçmiş tarih girilmesi engelleyebilir. Bu işlem içinde veri doğrulama da =BUGÜN() fonksiyonundan yararlanacağız. Bu makale Veri doğrulama Tarih fonksiyonlarına bir örnek olacaktır. Sizde ihtiyacınıza göre örnekleri geliştirebilirsiniz.
Veri Doğrulamada Telefon Numara Kontrolü Yap
Bu örneğimizde Cep Telefonu alanına (505) 505 01 01 şeklinde bir formatla giriş yapmasını sağlayacağız. Veri Doğrulama işleminin yanında ikinci bir işlemde yapacağız.
Excelde Formül Denetleme Nedir
Excel dediğimizde aklımıza formüller excel deyimiyle Fonksiyonlar aklımıza gelir. Sitemizde fonksiyonlara daha girmedik ama oldukça fazla bahsedeceğiz. Bu sebeple formül bahsetmeden hep atlanan ve anlatılmayan Formül Denetlemeden bahsedeceğim.
Excel’de Ad Tanımlama (Name Manager) Nedir?
Excelde bir hücreyi örneğin C4 diye okuruz. C harfi üçüncü sütunda olduğu, 4 ise 4. satırda olduğunu temsil eder. Herhangi bir adresi ( kısayolu olmakla birlikte ) genelde gözle takip ederek bulunabilir.
Elimizdeki excelde birkaç küçük iş varsa hiçbir ayar yapmadan çalışmanız sorun olmaz ancak yaptığınız iş git gide büyüyorsa ve bu işleri excelde takip ediyorsanız tahminin birçok excel sayfa ve birbiri ile bağlantılı ( domino taşı gibi ) birçok formül olmaya başlayacaktır. Böyle bir durumda da yaptığınız exceli yeni işe başlayan birine devretmek istediğinizde veya siz formülleri nerede ne varmış diye kontrol etmek istediğinizde exceldeki dosyanın (Exceli çok iyi bilse dahi) anlaşılması bir hayli zor olacaktır.
Excelde Verileri Birleştirme Data Consolide
Örneğin şirketinizdeki 3 ayrı ilin aylara göre Kira, Personel ve Akaryakıt bilgilerini değerlerini istediğinizi varsayalım. Her il çalışanı bilgileri aşağıdaki tablodaki gibi bilgileri iletti. Şimdi siz mesela Temmuz Ayının Kirası, Mart Ayının Personeli gibi bilgileri toplamını görmeniz ve ona göre işlem yapmanız gerekiyor.
Koşullu Biçimlendirmede VE Fonksiyonu
İleri Koşullu Biçimlendirme ile ilgili son konumuza geldik. Bu anlatımla İleri Koşullu Biçimlendirme başlığını bitiyoruz. İleri Excel konusuna yeni başlıyoruz tabi. Ancak sizlerden gelen sorularla örneklerle konuyu çoğaltabiliriz. Böylelikle zengin bir İleri Koşullu Biçimlendirme dokümanı elde etmiş oluruz. Bu makalemizde Koşullu Biçimlendirmede Formül ile VE Fonksiyonuna değineceğiz.