EXCEL USTASI

Excel otomatik Satır Boyuyor

Soru Cevap Bölümü

ömer faruk sordu

Excel Soruları

ben bir liste çıkartıyorum, çıkardığım liste için de satırları farklı renklerle boyuyorum. ama sonra yeni satıra bir şey yazdığımda hep aynı renk ile boyuyor. Otomatik boyamasını istemiyorum satırı ne yapmalıyım?

 

Excel Cevapları

Merhaba;

Normal şartlarda belirttiğiniz gibi yeni satıra ekleme işlemi yapmaz.

  • Tablonuz Tablo Nesnesi özelliği vardır. Bunu anlamak için Tablo Nesnesi Makalesine bakınız. Tablo Nesnesinde her satırı iki farklı renkle otomatik atama yapar. Tablo Nesnesi Tasarım Sekmesinden Aralığa Dönüştür seçerseniz Nesne Özelliği Kalkar
  • İkinci ihtimal Tablo Nesnesi değilse boyadığınız satırın arasına satır ekliyorsanız bir önceki satırın biçimini kopyalayacaktır.
  • Tüm boş hücreler dahil Koşullu Biçimlendirme işlemi Uygulanmış olabilir. Tüm hücreleri seçin – Giriş  Sekmesi – Koşullu Biçimlendirme – Kuralları Yönet kısmından kural var mı. Varsa belirttiğiniz bulgu var mı kontrol edin.
  • Aklıma gelenler bunlar. Eğer bu işlemlerden hiçbiri değilse Tablonuzun en alt kısmı yani yeni satır ekleyeceğiniz alan dahil tüm alt hücreleri en sona kadar seçin ve Giriş Sekmesi – Temizle – Tümünü Temizle yapın. Hücreler daha önce bir işlem yapıldıysa bu işlemle hiç kullanılmamış hale gelecektir. Bu kısımları deneyebilir misiniz.

Excel TÜR Fonksiyonu

Excel TÜR Fonksiyonu

Excel temel yapısını oluşturan veri tipleri vardır. Exceldeki tüm işler bu veri tiplerine göre kurgulanmış veya tasarlanmıştır. Birçok yazımda da veri tiplerin önemine yer vermiştim. Excel TÜR Fonksiyonu (Excel TYPE Function) ile de hücredeki verinin hangi tipte olduğunu tespit etmektedir. Ancak değerleri veri tipini temsil eden sayısal değer ile göstermektedir. Bunlar Sayı = 1, Metin=2, Mantıksal=4, Hata=16 ve Dizi=64 değerleridir.

Devamını oku