Bu makalede sadece tek bir hücreyi renklendirmek yerine tüm satırı renklendirmeyi anlatacağız.
Sadece bir hücreyi Koşullu Biçimlendirmek Yeterli mi?
Temel Koşullu Biçimlendirme yazısında tüm anlattığım sadece içinde veri olan hücre içindi. Ancak elimizde aşağıdaki şekilde bir tablonun sadece hücrenin kendisine değil, koşulu gerçekleşen hücrenin hizasındaki tüm satırı renklendirme tüm satırı renklendirmek daha prestijli bir işlem olurdu.
Bu başlığımızda bu işlemin nasıl yapılacağını anlatacağım. Tabi ki bu işlemi Koşullu Biçimlendirme içindeki formül sayesinde yapacağız.
Koşullu Biçimlendirmede Formül Alanı
Birinci Adım
Marka başlığının en üstündeki veriyi seçiyoruz. Yani B3 hücresini. Koşullu Biçimlendirme > Yeni Kural bölümünden “Biçimlendirilecek hücreleri belirlemek için formül Kullan” alanı seçiyoruz ve altında “Bu formül doğru olduğunda değerleri biçimlendir” alanına formülleri yazacağız.
İkinci Adım
şekildeki formülü yazıyoruz.
Yine excel’deki formül yazma gibi ” = ” eşittir ile başlıyoruz. Hücre Sabitleme marifetiyle =$B3=”Samsung” formülü sadece seçili olan alanla eşit ise tüm satırı renklendirme koşullu formül yazmış olduk. Ancak dikkat Sadece B3 hücresi için bu işlemi yapmış olduk.
Üçüncü Adım
Diğer işlem ise “ Biçimlendirme “ butonuna basın ve hangi görsellik isteniyorsa o görsellik belirlenir. Ben Dolgu’dan zemini kırmızı renk yapıyorum.
Böylelikle onaylamadan önce tüm satırı renklendirme formülü ve biçimi aşağıdaki şekilde görülmelidir.
Tüm Satırı Renklendirme işlemine bir adım kala B3 hücresi koşulu sağladığı için Kırmızı olacaktır.
Son Dördüncü Adım
Artık işin en kolay kısmına geldi. B3 hücresini “Biçim Boyacısı” ile tablodaki tüm verilere bu biçimleri yapıştırıyoruz. Böylelikle aşağıdaki gibi Marka Kolonunda değeri “ Samsung “ olan satıra ait tüm alanlar Kırmızı olacaktır.
Tüm Satırı Renklendirme İşinin Püf Noktası?
Size bu iş nasıl oldu. Formül nasıl davrandı. Biraz ondan bahsetmek istiyorum. Biz B3 hücresi için formül yazmıştık. Normal’de excel’de bir formül kopyaladığınızda satır ve sütun ilerleme oranına eşit olarak formül’de ilerler. Aynı durum Koşullu Biçimlendirme’deki formülde de böyledir. İşte bizde bundan faydalandık.
Formülümüzü tekrar hatırlarsak =$B3=”Samsung” şekildeydi. Farkettiğiniz üzere $B yaptık. $ işareti sayesinde formül kopyalama işleminden faydalanırken B kolonu sabitlemiş olduk. Hücre sabitleme konusunda daha detaylı bilgi için $ Dolar İşaretinin Önemi ve Kullanımı makalesine bakabilirsiniz.
Böylelikle B kolonu hiçbir şekilde değişmeyecek. Hep sabit kalacak. Yani Kırmızı renk olacak. Biçimi aşağıya doğru yapıştırdığımızda ise B3’deki 3 değeri 4-5-6 diye ilerleyecek. Yani örneğin 10 satır için =$B10=”Samsung” şekilde olacak ve sadece kendi satırı için formül ve buna bağlı Koşullu Biçimlendirme gerçekleşecektir. Dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım.
Sonraki Bölüm
- excel koşullu biçimlendirme tüm satırı boyama
- Hücre değerine göre satır renklendirme
- Excel’de hücre değeri değiştiğinde satırları vurgulamak nasıl?
- Excelde Tüm Satırı Koşullu Biçimlendirmek Nasıl Yapılır?
- Excel koşullu biçimlendirme kullanımı, tüm satırı boyamak
Merhaba Mustafa bey…
Örneğiniz çok güzel. Teşekkür ederim.
Fakat bu formülü tek formül ile çoklu olarak yapabilirmisiniz.?
Verdiğiniz örnekte sadece samsung olanlar kırmızı görünmekte;
Ben istiyorum ki Hem samsung hemde asus kırmızı görünsün.
Tek koşul formülü ile yapılması mümkün mü?
=$B3=”samsung” “asus” vs gibi formülü çoğaltabilirmiyiz
burada nasıl bir formül yazılmalıdır.
Yardımcı olursanız memnun olurum.
Saygılarımla,
Şükrü EFE
Merhabalar;
Sorunuzda aynı hücrede iki tane koşul istemektesiniz. Bunun içinde mantıksal fonksiyonlar kullanarak yapabiliriz.
Markada hem Asus hem de Samsung geldiğinde renklenmesini istediğimize göre makaledeki =$B3=”Samsung” formülü aynı şekilde formülün dışına YADA (OR) fonksiyonu kullanabiliriz.
Önceki örneğin hiçbir ayarını değiştirmeden
=YADA($B3=”Samsung”;$B3=”Asus”)
şekilde güncelleyip diğer hücrelere biçimleri yapıştırırsanız Marka değeri hem Asus hemde Samsung olursa tüm satırı kırmızı olarak başarılı şekilde renklendirecektir.
Sizde deneyin çalışmazsa haber verirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar.
Merhaba Mustafa Bey,
Ben aynı sütunda ne kadar işlem yaptığım hücre varsa, eğer o hücre de bugünün tarihi gelmişse ve bugünün tarihi geçtiğinde renk değiştirsin istiyorum. Değişen renk başka bir hücrede “ödeme alınmıştır” ibaresi yazıyorsa renk normale dönmeli ancak. Fakat yapamadım. Yardımınızı rica ederim.
Selamlar,
Merhaba Tuna.
Tarif ettiğiniz iki işlem de Koşullu Biçimlendirme’nin Formül bölümünde yapabilirsiniz.
İlk olarak Bugünün tarihini geçmişse renklenmesini istemişsiniz. Onun için formül kısmına =A1>BUGÜN() yazın. A1 hedef tarihin olduğu yer. Yazdığınız tarih bugünün tarihinden büyük yani sonraki tarihler olduğu anda koşullu biçimlendirme de belirlediğiniz renk devreye girecektir.
Diğer kısmı ise anladığım kadarıyla eğer bu sonraki tarih kriteri çalışacak. Ama başka hücrede Ödeme Alınmıştır yazıyorsa bu renk çalışmasın istiyorsunuz.
Önce bu işlemi formül olarak hücre kısmında yazalım. Makalede anlattığım gibi sonuç olarak Doğru yada yanlış değeri üretmeliyiz.
Biraz inceleme yaptıktan sonra
=(VE(E1<>“Ödeme Alınmıştır”;A1>BUGÜN()))
şeklinde bir formülle istediğiniz işlem çalışıyor. Şöyle izah edeyim.
VE mantıksal fonksiyonu ile iki kontrol yapıyoruz. Yani her iki koşulda gerçekleştiğinde renklenecek
Eğer E1 hücresinde “Ödeme Alınmıştır” ibaresi yoksa ve tarih kısmı da bugünden büyükse renklenecek. Değilse istediğiniz gibi Tarih değeri geçse dahi Ödeme Alınmıştır ibaresinden dolayı renklenmeyecek.
Selamlar.
2019-1(DS) Burda DS kelimesi içeren hücreler için formülleme nasıl yapılır.
Merhaba;
Bunun için Koşullu Biçimlendirme Formül kısmıda iki farklı fonksiyon kullanabilirsiniz. MBUL fonksiyonu ile DS değerinin konumunu bulursunuz. Eğer varsa sayısal bir değer verecektir. Eğer yoksa #DEĞER sonucunu verecektir.
MBUL fonksiyonun da dışına ESAYIYSA fonksiyonu ile sayı olup olmadığını sorgularsanız sonuç DOĞRU ve YANLIŞ değeri döndürecektir. Bu formülü koşullu Biçimlendirmeye alırsanız içinde DS kelimesi geçen hücreleri renklendirmiş olursunuz.
Formül aşağıdaki gibidir.
=ESAYIYSA(MBUL(“DS”;B10))
Selamlar.
Merhaba
soldaki hucreden buyukse yukarı mavi renkte ok veya soldaki hucreden kucukse asagi dogru kirmizi ok olmasi nasildi?
Merhabalar;
Koşullu Biçimlendirme belirttiğiniz işlem için Formül Kullan aracı ile yapabilirsiniz. Ancak sonucu simge kümeleri olarak gösteremezsiniz. Tabi simge Kümelerini Formül ile yapamayacağımız anlamına gelmiyor.
Bunu yapmak için Tablonuzun Son kolonuna örneğin =EĞER(A1>A2;”0″;”1) benzer formül yazın. Sonucu tablonuzun tamamına uygulayın.
Daha sonra işlem yaptığınız hücrenin tamamını seçip Koşullu Biçimlendirme – Simge Kümeleri Seçip Okları belirleyin. Hem ikonlar hem de EĞER’deki sonuç değerleri görülecektir. Rakamları kaldırıp sadece simgeleri göstermek için Koşullu Biçimlendirme – Kuralları Yönet seçin ve detayına “Yanlızca Simge Göster” kutucuğunu seçin.
Böylece değerler görünmeyecek sadece simgeler görülecektir.
Bildiğim yöntem bu şekilde umarım işinize yarar.
Selamlar.
Peki O ve 1 olanların renkleri nasıl farklı yapabiliriz. Ben 1 olana TAMAM dedim 0 TAMAM DEĞİL.
TAMAM YEŞİL OLSUN DİĞERİ KIRMIZI
TEŞEKKÜR EDERİM.
O zaman eğer =EĞER(A1>A2;0;1) formülünin içinde kullandığımız A1>A2 kısmı yani mantıksal kısmı direk alın ve Koşullu Biçimlendirme’nin içinde Formül kısmına (Koşullu Biçimlendirme – Yeni Kural – Formül Kullan ) yapıştırın. TAMAM, TAMAM değil yerine koşullu biçimlendirme’de belirleyeceğiniz renk çalışacaktır.
MERHABA MUSTAFA BEY;
AYNI SATIRDA D HÜCRESİNDE AHMET K HÜCRESİNDE MEHMET YAZDIĞINDA SATIRI RENKLENDİRMEK İSTİYORUM MÜMKÜNMÜ ?
Lütfi Bey Merhabalar;
Koşullu Biçimlendirme Formül kısmı ile Excel’e VE formülü ile aşağıdaki gibi iki mantıksal soru sorarız
=VE($D3=”AHMET”;$E3=”MEHMET”)
Koşulun tüm satırlarda geçerli olabilmesi için de sütunları temsil eden harflere de $işareti koyduğunuzda iki koşullu formül tüm satırı renklendirecektir.
Bilgilerinize
Mustafa Bey saygılar;
Uzun zamandır aradığım bir sorumun cevabına sizin açıklamalarınızda yaklaşmış gibiyim.
Benim formülle gelen bir satırım var.
Satırın A sütununda TARİH var, B,C,D,E, F sütunlarında başka sayfadan gelen formüller var.
yeni güne girildiğinde , DÜN’ün satırı Kod ile “kopyala sadece değerleri yapıştır” şeklinde çalışabilir mi?
bugünü ve gelecek günler aktif geçmiş günler formülden arındırılmış sabitlensin istiyorum.
Bunu MAKRO ile yapıyorum fakat unutulan günler olduğunda geçmiş satırlar aktif olduğu için gerçeği yansıtmıyor.
Tarihe göre formülleri değeri ile değiştirme şeklinde özetleyebiliriz.
İlginize şimdiden teşekkür ederiz.
Merhaba;
Günler 1’er 1’er ilerliyorsa ayrı bir satıra günleri otomatik ilerletebilirsiniz. Sonrasında şüpheli olan Tarih formüllleri ile =Önceki Değer = Otomatik Tarih yaparak ya da ÖZDEŞ formülü ile farklılık var mı karşılaştırabilirsiniz.
Diğer açıklamanızdan anladığım kadarıyla;
Formül sonucunun değerlerini otomatik yapıştırma işlemi belirttiğiniz gibi ancak makro ile olur. Çünkü her gün otomatik tarih atacak. Ancak Makro da kontroller koyarak iyileştirme yapabilirsiniz. Örneğin eski tarih yazılmadıysa önce bu işlemi yap gibi.
İlginize teşekkür ederim, Makroya bir düğme atadım hücreleri işaretliyor ve ilerliyorum.
tekrar teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Mustafa Hocam merhaba
Öncelikle emeğine sağlık. Koşullu biçimlendirme ile ilgili bir şeyler ararken siten ile karşılaştım. İzninle tüm satırı renklendirmekle ilgili küçük bir ek yapmak istiyorum.
Tüm satırı koşullu olarak renklendirmek için “Biçim Boyacısı”na ihtiyaç yok. Sadece koşullu biçimlendirme yapacağımız ve koşula göre tüm satırın seçilmesini istiyorsak, en başta tüm alan seçilmelidir.
Sizin örneğinizden yola çıkarak; B3:I15 (ben resimde en son 15.satırı görebiliyorum. Artık kaç satır varsa.) aralığını seçip sizin koşullu biçimlendirme ile ilgili yazdığınız formülü yazdığınız anda koşulun sağlandığı satırlar seçilecektir. Sonrasında “Biçim Boyacısına” gerek bulunmuyor. “Biçim Boyacısı” ile yaptığınızda sizinde örnek resimlerinizde gözüktüğü gibi tarih, yüzde, para birimi gibi biçimlendirmeler bozulmuş oluyor.
Tekrardan emiğinize sağlık, başarılar.
Şakir Bey ilginiz ve yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim. Blog yazarken en kolay nasıl anlatılabilir düşüncesiyle bu yöntemle yazmıştım. Ama dediğiniz yöntem daha doğru. Benim bu anlattığım yöntemle tarih, parabirimi gibi biçimler bozulacaktır. Önce seçim yapıp sonra koşullu biçimlendirme kuralları uygulamak daha mantıklı bir çözüm.
Fırsat bulabilirsem makaleyi belirttiğiniz gibi güncellicem.
Tekrar teşekkürler.Selamlar
Merhabalar Mustafa Bey
Öncelikle emeğinize sağlık. Bir tabloda Kaydır ile elde ettiğimiz aralığı koşullu biçimlendirme ile nasıl biçimlendirebiliriz? Yani;
Tablomuz: A1:H40 olsun
Formül sonucu elde ettiğimiz aralık: B5:F20
Bu B5:F20 aralığı nasıl biçimlendirebiliriz?
NOT: Kaydır ile elede edilen aralık değişkendir. Umarım anlatabilmişimdir.
Tekrardan emeğinize sağlık, başarılar.
Merhabalar; Sorunuzu tam anlayamadım. Özür dilerim.
Bekli bu makale ile ilişkilendirmeye çalışıyorum. Bir bağ bulamadım.
Sorunuzdan yola çıkarak A1:H40 aralığı B5:F20’nin içinde kalıyor.
Koşullu biçimlendirme yapmak için bir koşula ihtiyacımız var. Yani bir şart olması lazım. Sizin sorunuzda hangi şartta bu koşul gerçekleşcek ki biçimlendirme aktif olabilsin.
Yani sorunuzu biraz daha detaylandırabilirseniz yardımcı olmaya çalışayım. Selamlar.
Merhabalar Mustafa Bey
Geri dönüş için teşekkür ederim. Soruma internette çözüm ararken bloğunuza denk geldim ve koşullu biçimlendirmeyi görünce sorumu sorayım dedim. Bu yüzden kusura bakmayın. Soruya gelecek olursak;
Sayılardan oluşan bir tablo var (A1:H20 olsun) ve ben Kaydır formülü ile bu tablo içinde bir aralık (B5:D12 olsun) seçiyorum. Kaydır formülü oluşan bu aralığı koşullu biçimlendirme ile boyamak istiyorum.
Burada Kaydır formülü ile oluşan aralık değişkendir. Tam anlaşılabilmesi için bir örnek ekliyorum. Selamlar
Kadir Bey Merhaba;
Dosyanızı aldım. İnceleyip dönüş yapıcam.
Kadir Bey Merhaba;
Bu işlem için makro ve formülde bazı değişiklikler yapmam gerekti. Anlatımda uzun olacağından Sorunuzu Soru-Cevap Bölümüne taşıdım. Aşağıdaki Linkten Cevaba ve çözümlü dosyaya ulaşabilirsiniz.
https://dokumanistan.com/soru-cevap-bolumu/sorusor/sectigim-araligi-kosullu-bicimlendirme-ile-otomatik-renklendirme
Selamlar
Mustafa Bey ilginize teşekkür ederim.
Cahilliğimi bağışlayın. Verdiğiniz 2 kodu nereye kopyalayacağım? Ben 2 adet modül içine kopyaladım. Hata verdi. Zahmet olmazsa detaylandırabilir misiniz? Selamlar.
Merhaba;
Aşağıdaki linkte çalışan kodu ekliyorum. Bu dosyayı indirip yapıştırın.
https://dokumanistan.com/wp-content/uploads/2020/05/kosullu-bicimlendirme-makro-kod.txt
Makro’lu dosyayı’da Mail adresinize gönderiyorum.
İlginize teşekkür ederim Mustafa Bey sorunum halloldu.
Başlangıç hücresi ve bitiş hücresi formüllerinizi görünce aklıma bir fikir geldi ve yardımcı sütunları kullanarak makrosuz olarak problemi bende sayenizde çözebildim. Alternatif ve bilgi olması açısından e-mail adresinize yolladım. isterseniz yayınlayabilirsiniz. Hem belkide daha da kısaltabilirsiniz. Selamlar.
Merhaba hocam, Mesela A sütünunda AAA20 değeri yazıldığı zaman mesela B sütunundaki değer 150HB ile 180HB aralığında ise bu değerin yeşil olmasını istiyorum fakat hem metinsel hemde sayı bulunduğu için bir türlü çözemedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar;
Bir Metnin içinde Sayısal değerdeki Aralık Kontrolü yapmak için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
=VE(SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(B2;3))>=150;SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(B2;3))<=300) Buradaki mantık 1. Adımda SOLDAN sayısal değeri çıkarıp Sayıya çevirerek sayısal değeri elde etmiş oluyoruz. Sonra Mantıksal formül ile İki sayı arası kontrolü VE Fonksiyonu ile yapıyoruz. =VE(B2>=150;B2<=300) Siz ilaveten A Kolonundaki değerinde olma kontrolü istediniz. O zamanda VE Fonksiyonu içinde bir kontrol daha yazıyoruz. A2="AAA20" şeklide. Nihai olarak istediğiniz formül aşağıdaki şekle dönüşmüş olur. =VE(A2="AAA20";SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(B2;3))>=150;SAYIYAÇEVİR(SOLDAN(B2;3))<=300) Deneyin anlaşılamayan bir durum varsa tekrara inceleyelim.
MERHABA HOCAM, AC7 HÜCRESİNDEKİ DEĞER 0(SIFIR) OLDUĞUNDA H7,Y7 HÜCRELERİ ARASI, KIRMIZI RENK OLSUN İSTİYORUM, YARDIM EDERMİSİNİZ. COK TEŞEKKÜRLER
H7:Y7 hücrelerini seçip Giriş Sekmesinden Koşullu Biçimlendirme Seçin. Yeni Kural Formülle Kullanı Seçin
=ACA$7=0
formülünü yazın. Çalışacaktır.
Ancak boş hücrede 0 (sıfır) kabul edildiğinde hücrede hiçbir değer olmazsa da koşul çalışır ve örneğin hücre boşken kırmızı görülür.
Bu kuralı bilerek aksiyon alabilirsiniz.
Merhaba,
Tıkladığım herhangi bir satırın koşul aramaksızın tüm satır boyunca renkli olmasını istiyorum. Çünkü satır sağa doğru kaydıkça doğru satırdamıyım diye kontrol etmek istemiyorum. Bunu yapmak mümkün nü?
Merhaba;
Dediğiniz şekilde yapılabilirse Makro olur. Ancak bu excel dosyasını aşırı yoracaktır. Çünkü her mouse tıkladığınızda arka tarafta bir işlem tetiklenecek bu da excel dosyasını yoracaktır.
Eğer sorununuz sağa doğru kaydıkça takibininde zorlanmaksa size Tablo Nesnesini öneririm. Her satırı ayrı renkte yapar ve başlıkları da sabit yapar. Böylece satırları takip etmeniz kolaylaşır.
Merhabalar. Koşullu biçimlendirme ile sütunları vurgulamanın bir yolu var mıdır?
Onur Bey tam anlayamadım. Biraz daha detaylandırır mısınız.
HOCAM bir sorum olacaktı. Günlük borsa verileri netten çekiyorum. Bist100. Tablo halinde veriyi çekiyorum. Fakat renklendirme konusunda sorun yaşıyorum. Eğer hisse artmışsa, sabitse veya azalmışsa hücreyi renklendiriyorum; fakat bu rengin o tablodaki tüm satır için olmasını istiyorum. Fakat yapamıyorum. Eğer hisse artmışsa tüm satır yeşil olsun. Değişmemişse sarı oldun. Azalmışsa kırmızı olsun istiyorum. Zamanınız varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar, İki ayrı tablo arasındaki farklılıkları mı renklendiriyorsunuz. Önce nasıl yaptınız veriler arasındaki farklılıkları nasıl alıyorsunuz gibi yaptığınız işle ilgili detay verirseniz Ona göre koşullu biçimlendirmede formül kısmı ile çözüm üretebiliriz. Selamlar
Çok net anlatım. İşimi hallettim.
Teşekkürler
Mustafa Bey,
TARİH SONUÇ
09.10.2020 TEMASLI Sarı olacak
01.11.2020 POZİTİF Kırmızı olacak
03.11.2020 POZİTİF
04.11.2020 TEMASLI
Yani Pozitif kırmızı Temaslı olacak şekilde şekilde excelde nasıl düzenleyebilirim. Yorumları okudum ama bu konuyla ilgili yorum bulamadım. Belkide gözden kaçırdım. Yardımcı olursanız sevinirim…
Merhabalar,
Bu işlemi aynı hücrelere 3 defa yapacaksınız. Hücreleri Seçip Koşullu Biçimlendirme – Formül alanına gelin.
=A1=”TEMASLI”
Formülünü yazın. Biçim olarak Sarı Renk seçin
– İkinci Tekrarda aynı şekilde Hücreleri Seçip Koşullu Biçimlendirme – Formül alanına gelin.
=A1=”POZİTİF”
Formülünü yazın. Biçim olarak Kırmızı Renk seçin
Böylece Hücreler Pozitif yazdığınızda Kırmızı Renk, Temaslı Yazdığınızda Sarı Renk olacaktır.
İlginiz için çok teşekkür ederim Mustafa Bey…
Mustafa Bey,Yukarıda anlattıklarınızı örneklendirebilir misiniz acaba…
merhabalar Ben Eğer formulü sonucuna göre tüm satırı renklendirmeye çalışıyorum ama olmuyor. Yani kısaca Eğer formülünde çıkan sonuç değil yazıyor ve değil yazan hücrenin bulunduğu satırı renklendirme yapamıyorum koşullu biçimlendirme ile.
Merhaba Oğuz Bey,
Dikkkat ettiyseniz Koşullu Biçimlendirmedeformülü=$B3=”Samsung” şekilde yazmıştım. Bunu Eğer olarak yazsaydım
=EĞER($B3=”Samsung”;”Evet Samsung”;”Hayır Samsung Değil”)
Yazardık. Ancak Koşullu Biçimlendirmede sadece EĞER Kısmındaki Mantıksal Sınama yazılır.
Ya da Mutlaka Eğer yazmak istiyorum derseniz
=EĞER($B3=”Samsung”;0;1) bu şekilde yazmalısınız bu formül de =$B3=”Samsung” formülle aynı sonucu verecektir. Yani uzun yolu seçmiş olursunuz.
Bana ne yapmak istediğinizi yazarsanız ona göre yardımcı oluyum.
Selamlar.
Mustafa Bey Teşekkürler cevabınız için, A2 hücresi değeri 15 ; B2 hücresi değeri 18 formülüm bu =EĞER(A2=B2;”TAMAM”;”DEĞİL”)
Ben hücreleri koşullu biçimlendirdim Eğer sonucuna göre Değil çıkarsa hücre rengi kırmızı , Tamam çıkarsa hücre rengini yeşil yaptım, ama benim istediğim “değil” çıkan sonucun satırının kırmızı olması, bunu yapamıyorum.
Oğuz Bey Bu açıklamayı işin mantığını anlatabilmek için yazmıştım. Sorunuzun cevabı Koşullu Biçimlendirme’nin Formül kısmına
=A2=B2
şekilde yazmanız yeterli.
A1 hücresi sayı değeri 15 ; B1 hücresi sayı değeri 18 formülüm C sütununda =EĞER(A2=B2;”TAMAM”;”DEĞİL”)
C sutununda ki sonuca göre değil ise satır renklensin istiyorum olmuyor.
A B C
15 18 =EĞER(A1=B1;”TAMAM”;”DEĞİL”)
Bu değerlere göre sonuç “DEĞİL” yazacak ve satırın komple renkli olmasını istiyorum ama sadece hücre renkleniyor, İçerdiği metin ayarından yaptım onuda onu ama sizin dediğiniz gibi satır renklenmiyor.
A B C
10 10 =EĞER(A2=B2;”TAMAM”;”DEĞİL”) Bu değerlere göre sonuç TAMAM yazacak ve hiçbir değişiklik yapmayacak.
Merhaba
Sakıncası yoksa [email protected] mail adresine gönderin. Oradan yardımcı olayım. Açıklanan bir durum olursa yine bu başlık altından izah ederim. Selamlar.
merhabalar. Bir hücreye formül verdim ve 1. ay da 2. ayda ve diğer aylarda farkı renkler oluyor. bu hücrenin değişmesi komple satıra nasıl yansıtbilirim. çok uğraştım ama bulamadım. Teşekkürler
Hücre Sabitleme de Dolar işaretinin konumu ile tüm satırı renklendirme yapılabilir. Kullandığınız formülü ve veriyi görmem gerekiyor. [email protected] mail adresine bu linkte yazdığını hatırlatarak gönderirseniz yardımcı olabilirim.
iyi günler kolay gelsin benim ödemeler için kullandığım bir excel çalışma sayfam var bu formülü biliyorum ancak ben belirli bir değerden çok tüm tabloyu biçimlendirmek istiyorum 50 den fazla satır olduğu için 1.sütundaki isim ile son sütundaki rakamlar karıştırılıyor bir satır renkli diğeri beyaz yapmak istiyorum ancak bunu manuel değil kod ile yapmam lazım çünkü liste her hafta güncellendiği için bazı satırları bazen gizliyorum manuel yapınca yaptığım biçimlendirme çöpe gidiyor yani demem oki satır gizleme yapınca yada gizli satırı açınca satırlar bir renkli bir sade şeklinde biçimlensin istiyorum. nasıl yapabilirim?
Merhabalar,
1. Sütundaki isim ile Rakamları karşılaştırmayı anladım ama bir satır bir renk alt satırı diğer renk isteğinizi anlamadım.
Tabloda Her Satırı iki farklı farklı renk işini Tablo Nesnesi ile otomatik yapabilirsiniz.
Ama diğer sorunuzu biraz daha açarsanız yardımcı olabilirim.
merhaba,
bir soldaki hücre değeri büyük olunca kırmızı, küçük olunca yeşil olacak şekilde nasıl yapabilirim?
Merhaba,
Kırmızı olunca =A1>değer Kırmızı diye bir koşullu biçimlendirme oluşturun.
İkinci bir koşullu biçimlendirme oluşturarak u sefer de =A1